Home

Welkom op de duiven-website van Robert Roks.

Helaas is Rob op 13 juli 2021 op 67-jarige leeftijd overleden.

De kleinkinderen nemen de sierduiven van hem over, maar voor zijn geliefde postduiven is er geen opvolging.
Een van Rob zijn laatste wensen was dat zijn felbegeerde fondduiven bij 1 liefhebber terecht komen.
In het najaar 2021 zal er een veiling van zijn topduiven plaatsen vinden bij de vereniging PV Steeds Sneller te Rucphen.
Mocht u interesse hebben, stuur dan een bericht naar robroks@home.nl

Hierboven is een foto van onze kortharige weimaraner Gabby met een duif in haar bek.

Golden Wings

Het begon toen ik 9 jaar was. Mijn eerste duiven waren sierduiven en postduiven. Vanaf het begin vlogen mijn duiven goed, toen ik trouwde verhuisden we naar de Van der Zijpedreef in Rucphen en begon het topvliegen. Sindsdien ben ik 21 keer generaal in de ver en ook in groot verband (afd + samenspel).

Ik ben begonnen met de duiven van mijn oma (Billet). Opa Billet was de schrik van Zundert, ook opa Roks was een topper in Sprundel en omgeving dus het goede in het bloed van twee kanten. als ik ver terug kijk in mijn stambomen kom ik deze duiven nog tegen, maar later kreeg ik duiven van de Smet Matthijs via Chist Hallaar uit Amsterdam en een topduif van Fr Staps Groenogerlijn van een liefhebber uit Steenbergen. Ook de duiven van Nil van Saaren (Kees Heeren uit Sprundel) waren topduiven. Mijn beroemde kwatta’s-lijnen vliegen top van 100 km t/m 1145 km Barcelona. De duiven van Louis en Maren van Gastel toen (Schijf) Tonier en Hermans duiven zijn toppers  en uit een topduif van Jos Vercamme Vermde is mijn goldwing  geboren. De vader van de goldwing is lijn Hermans+ witbuik (C Gijzen) x Jos Vercamme. De laaste aanwinsten zijn van grote duivenman (goede vriend) Christ v/d Pol.  Er zitten tientallen duiven van Christ en Vincent in de laaste jaren dat ik speel, ook in combinatie met Kees Hendriks in Rijsbergen gaat super. Jan Antonissen welke de kwekers verzorgt vliegt super en kan kiezen wat hij maar wilt. Nog een paar goede duivenvrienden van me zijn Karel Dieriks  en Maria en Mark Vereyken-Gommers uit Belgie. Wiske is van Karel en kleinzoon sprint van Albert Marcelis via Mark, dit zijn 2 supercracks bij de reportages is wat meer te lezen over hoe en wat.

 


Voor meer informatie over onze Weimaners kun je terecht op Weimaranersofcirasdream.nl

Klik hier om de nieuwe site te bezoeken!