Topduiven

Zoals Jan de Jonge (B) 1e Pau nationaal duivinnen.

Watty (B) 1e +3e nationaal Bordeaux met dagfond.

Duiven van Rob Roks, Jan De Jonge ( zuiver) en  Watty (gekuist).

De basis is gelegd met de rassen de smet Mathijs – Toenier – Nil Heeren en  Fr Staps in 1970.

Later CA Gijzen (uit de witbuik), van Gastel (pikker lijn) en Karel Dierixks (Wiske)

Jos Vercammen (B) en nog wat anderen geruild of gekocht (rond 2003).

De laatste zijn van de combinatie Vereyken- Gommers  schilde  (Albert  Marcelis).


Voor  de overnacht en morgenlossingen  de oude aarde dan nog Cees Billet –comb v d Pol Verhoeven  -Wijnands&zn via Ch v d Lindeloof .René Oomen en de oude ROB ROKS STAM dit alles word gesmeed tot de nieuwe ROKS LIJN, in deze lijnen worden ook mijn DAGfondduiven gebroed en dat gaat zeer goed.

Tot nu toe met bloedlijnen van Rob Roks twee keer 1e nationaal Orleans. Twee keer 1e semi nationaal dagfondvlucht, twee keer 1e nationaal grote fond, Pau en Bordeaux en nog vele andere topprijzen nationaal. Ook vele kampioenduiven zijn uit deze lijnen geboren. Het voordeel van deze bloedlijnen is dat ze van 100 km t/m  Barcelona  aan de kop vliegen. Het zijn echte doorkwekers. Ook Jan de Jonge  kruistte ze tegen de Steketee’s en vlogen top. Ook Watty uit Malmedy kruistte zijn duiven  met de roks duiven en vloog,    NAT de 1,3,3,9,12 enz. Ook de 3 snelst NAT PAU 2008 (B) zat ROKS in.

Ik ben vanaf 2008 mij meer toe gaan leggen op de dagfond klein vanaf 500 km, 750 km en verder. Dagfond vanaf 750 km mijn duiven kunnen dit allebei aan en ook natuurlijk de overnachtvluchten. Na 21 keer generaalkampioem zijn te geweest in de vereneging en combinatie of afdeling zocht ik een nieuwe uitdaging. 2008 was direct goed. 1e generaal Z.L.U  Wernhout en dat tegen namen als Cor de Heijde en L de Heijde, Fr Sliedregt, Jansen&Co, Cees Luijkx NAT KAMP, Gebr Maas 1e NAT Mont de Marsan , Cees v Aert, Klijs Blom  +- 40 zlu speler .15 pijzen binnen de eerst 417 nat en als vroegsr 24 ste maar 30 duiven verzonden de kamp-schappen 2009 13 de W.E.S.M en in de F.B.Z  +- 300 Z.L.U speelers 10 gen on 7 de gen aangewezen. 5e generaal totaal en dat tegen de toppers van Nederland.

De Goldwing story de 2000-0044837 een donker Doffer.

De vaders kant is een duif van Joep de Rooy die hem van Sjon de Rond  kreeg  (ras een rode Hermans ) x dochter witbuik 7 de nat. as duif van Nederland ook nog 2 broers werden 10 en 11 nat. as duif van Nederland. Aan  moeders kant rechsteeks van Jos Vercammen komt vader de Bugno de 5 en 7 Brivi 7 7 Limoges is zoon van de Kleine Witoger x de Beroemde JASMINE”8x de 1st .De Goldwing zat gekoppeld  tegen veel duivinen maar Suska 1 en 2 waren zijn 2 vaste duivinen en hij gaf met veel anderen duivinnen ook topduiven van 100km t/m 1150 km en ook de nakweek is super.